lauantai 24. marraskuuta 2012

Togeanien arkea


Saavuttiin siis tänne aamulla kymmenen nurkilla ja vastaanotto oli erinomainen. Talon kaikki neljä koiraa olivat myös meitä vastassa. Ricky, Scuba, Dive ja Suunto. :) Ensimmäiseksi meiltä tiedusteltiin nälän tilaa ja olimme tietenkin nälkäisiä kun edellisen yön risteilyllä ei ollut kioskissa oikeastaan muuta kuin keksejä ja vettä. Bungalowimme on mallia DeLuxe. Standardin ja DeLuxen eroista en tiedä muuta kuin että tämä maksaa 20€ nurkilla/yö ja halvempi olisi ollut 15€ tietämissä. Hintaan kuuluu tietenkin kolme ateriaa ja teetä ja kahvia jos jakopisteessä sattuu olemaan kuumaa vettä tai vettä ylipäätään. Maisema mökin terassilta on mitä mainioin ja puhtaaseen hiekkarantaan on matkaa kokonaiset viisi metriä. Itse bungalowi on siisti, wc on siisti ja vuodevaatteet ovat puhtaat. Sängyn päällä on moskiittoverkko ja pojat saivat lattialle omat patjat eikä heistä muutenkaan veloiteta mitään. Asiallista! Moskiittoverkkoa talo ei pojille kuitenkaan tarjonnut, mutta onneksi rinkan syövereistä löytyy sellaisia oikein kaksin kappalein. Malarian kun pitäisi näillä nurkilla olevan oikein isompikin riesa.

Kaikki on siis mallillaan, mutta ei niin hyvää ettei jotain huonoakin. Vesi, tuo elämän eliksiiri, on täällä melkoisen kortilla. Ruokailujen yhteydessä tarjottava juomavesi on ymmärtääkseni keitettyä sadevettä tai "raanavettä". Keittoastiana on muutamana päivänä toiminut sama kattila jossa on hetkeä aiemmin käsitelty kaloja... Hyi helevetti kuinka pahaa voi olla 30-40 asteinen kalan makuinen vesi!!! No eipä auta itku markkinoilla. Pullovesi oli päässyt baarista loppumaan ja hirveä jano päällä niin minkäs teet? No ostat baarista viimeiset spritet tietenkin ja annat ne pojille iltajuomaksi. Sopivasti sokeroitu limukka upposi herroihin kuin kuuma veitsi voihin ja nukkumatti tuli yllättävänkin nopeasti. Luojan kiitos niillä oli spriteä eikä cokista. No, takaisin veteen. Tuo "raanavesi" siis on sadevettä ja Wakaista veneellä ajettua vettä. Melko työlästä hommaa siis tuo makean veden jakelu. Siksipä sen käyttöä on rajoitettu siten että sitä on tarjolla aamuisin klo 8-10 ja iltaisin 17-19. Noihin aikoihin olisi siis hyvä olla kotona jos mielii makeaan suihkuun(kylmään) tai haluaa täyttää huljutus-saavin. Tämä ei avautunut meille vielä ensimmäisenä päivänä ja siksipä poikkien hiekkaämpäri olikin usein matkalla merestä bungaloviin ja takaisin.


Toisena hyvinkin vähäisenä miinuuksena mainittakoon että sähköä on tarjolla vain 17-23 välisenä aikana. Yhdentoista jälkeen siis koittaa pimeys, mutta onneksi on lamppuja matkassa. Pojille illan kohokohta on kun saa ottaa taskarit kouraan ja lähteä tutkimaan rapuja rantakivikosta. Taskarimiehet myös nukkuvat lamput kourassa ihan vaan varmuuden vuoksi jos alkaa pelottamaan. Viime yönä Henkka heräsikin ja alkoi kauhea kiljunta huoneen lattialta. Taskari ei ollut edes syttynyt, mutta ilmeisesti hämäränäkö on juniorilla sen verran erinomainen että erotti hyttysverkkoa kiipeävän reilun 10 senttisen ravun riittävän selkeästi. Iskä vanhana ravustajana sitten ravisteli ravun ämpäriin ja vei sen takaisin mereen. Samassa rytäkässä Henkan ollessa äidin sylissä rauhoittumassa, tuntui herra hieman kuumalta. Vaivaiset 39,6 lämpöä. Kirottua! Ei muuta kuin nappia naamariin ja takaisin höyhensaarille. Saapas nähdä mitä tästä seuraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti