perjantai 24. syyskuuta 2010

Vauvan kanssa Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpur tuntuu olevan varsin lapsiystävällinen kaupunki. Lasten kanssa voi mennä joka paikkaan ja ihmiset tulevat kilvan kertomaan, miten he rakastavat lapsia. Vauvalle löytyy kaupoista kaikki tarvittava, myös tuo Jarin jo mainitsema Nan-jauhe:-(. Se on toki arvotavaraa, sillä sitä säilytetään lasivitriinissä lukkojen takana. Ruokavalikoima on myös laaja ja ainakin meidän vesselille hyvin uppoava. Parasta ovat kuitenkin ihanat tuoreet hedelmät! Ostin lisäksi myös hampaita tekevälle vauvalle suunnattuja "kaluamistikkuja", joita taidan kantaa kotiin saakka.

Rattaat ovat täällä ainakin meidän matkustustavalla täysin turhat. Vauva kulkee parhaiten Ergossa ja nukkuu siellä aina sopivin välein myös päiväunet. Toivottavasti rattaat ovat päiväunikäytössä Balilla, niinkuin alunperinkin suunnittelimme. Kuvitelmissa vauva nukkuu varjossa, kun me palvomme aurinkoa. Tämä toimi ainakin esikoisen kanssa Intiassa. Elleivät tule sielläkään käyttöön, seuraava reissu tehdään ilman. VIHAAN niiden työntämistä tyhjänä tuossa kuoppaisessa maastossa.

Yllättävää kyllä, täällä on monessa paikassa myös syöttötuoleja. Eijalle tiedoksi; Sack'n Seat ei ole turhake vaan erittäin tarpeellinen ja helppo apuväline. Onneksi lainattiin se mukaan. Toisaalta ihmiset ovat niin lapsirakkaita, että oman ruokailun ajaksi lapsenhoito sujuu ilman kiinnitysvälineitä.

Toistaiseksi siis vauvalla ja isoveljellä kaikki hyvin, ei mahatautia ja ruoka maistuu. Mulla alkaa vain välillä olkapäissä tuntua, kun parhaimmillaan tulee kannettua tuota "kevyttä" kaveria 8h päivässä, toisen roikkuessa käsipuolessa. Toki välillä on poissa kyydistä, mutta silti. Arskan kunniaksi on sanottava, että poika jaksaa reippaasti kävellä pitkiäkin matkoja ja on yllättävän nopeasti tottunut erilaiseen liikennekulttuuriin. Parasta antia on, kun saa itse työntää metrolipun kortinlukijaan tai seisoa aikuisten mukana metrossa.

Meikäläisen ylihygieenisyyskin on taas vähän hälventynyt. Ellei löysää siisteyskriteereistä, ei täällä voi olla. Todennäköisesti löysään lisää Balilla... Kyllä se silti koville ottaa, kun 4-v pyytää kakalle katukahvilassa ja vessaan päästyä tajuan, etten ikinä voisi itse istua pytylle. Roikota siinä sitten kahdeksaatoistakiloa julmetun kuumassa pienessä kopissa, koita selvitä ilman paperia ja säilytä silti iloinen mieli, huaaah. Ja kuinka ollakaan, vauva löytää hotellin likaisimmat paikat varmasti. Ja milläänhän ei voi välttyä kaiken epämääräisen tavaran syömiseltä. Onneksi ennen reissua näkemäni painajainen, Henkalla on torakka suussa, ei ole vielä toteutunut. Sitä odotellessa...

1 kommentti:

  1. Heissan koko perheelle<3 Eipä teillä tunnu olevan toistaiseksi vapaa-ajan ongelmia.Mutta mukava lukea,että kaikki on hyvin.Haleja veljeksille ja pitäkää huolta toisistanne!!!
    Terkkuja täältä,meiltä kaikilta OK<3

    VastaaPoista