maanantai 27. syyskuuta 2010

In tsuudi pagodi daadi dou

Meidän Aaron puhuu kielillä. In tsuudi pagodi daadi dou -raikaa ilmassa koko ajan. On kuulemma joku lastenlaaulu. Hmm. Täällä sitä ollaan Balilla. Terveisiä vaan täältä hotellin uima-altaalta. Varattiin kerrankin netistä etukäteen hotelli, vastuullisia vanhempia kun ollaan. No, nyt harmittaa, kun ei sitten otettukaan sitä vain yhdeksi yöksi, vaan kerralla viideksi. Hotellissa itsessään ei ole mitään vikaa, on siisti ja komea. Ainoa miinus on, että se sijaitsee -ei missään. Rannalle on mentävä hotellin omalla ilmaisella kuljetuksella ja lähellä ei ole mitään paikallisia ruokakojuja, saati ruokakauppaa. Tästä oppineena, ehkä viisainta on jatkossakin varata ensimmäinen hotelli etukäteen, mutta vain kahdeksi yöksi. Kahden yön jälkeen on varmasti jo tarpeeksi orientoitunut alueeseen, valitakseen viisaammin.

Erittäin rankan lentopäivän päätteeksi kotiuduimme tänne Balille siis myöhään eilen illalla. Lentosähläyksen lisäksi sähläsi myös family Forsman. Aioimme lauantai-iltana tehdä vauvanruoka ym. eväsostokset Kuala Lumpurin lähikaupassamme. No, illalla meille sitten selvisi, että kauppa oli mennyt lauantaina aiemmin kiinni ja oli sunnuntaisin kokonaan suljettu.... Meillä oli siis tasan kaksi kiiviä ja kaksi luumua, eikä purkkiakaan vauvanruokaa. No, ONNEKSI tuli kotoa otettua mukaan kaikenlaisia pikku pussukoita mm. riisimuroja. Noilla eväillä siis mentiin ja selvittiin! Hotelliin saavuttuamme kävimme ravintolassa kaatamassa pari mehulasia ja vähän saatiin Henkan väsymysitkulta syötyä ruokaakin.

Ruoan jälkeen Jari lähti taksilla käymään kaupassa, josta kuulemma sai vaippoja ja vauvanruokaa. Meiltä loppuivat siis tietenkin myös vaipat... Vaippoja kun menikin sitten aika paljon, kun lentskarissa kitattiin maitoa ja nuo Malesialaiset halpisvaipat ei meidän Henkan pissalle riitäkään. No, Jari palasi kaupasta mukanaan Pamperseja (jipii!) ja erikoista vauvan ruokaa. Henkka on tänään nauttinut ruoakseen valkoista mössöä, joka laatikon tekstien mukaan sisältää kanan maksaa. Siis kanan maksaa. Kehittää tekstin mukaan vauvan aivoja. Henkasta kasvaa siis tämän reissun seurauksena tuleva Nobelisti. Jälkiruoaksi hän on nauttinut geeliä, joka pakkauksen mukaan sisältää marjoja. Yammi, ollapa vauva :-).

Oltiin tänään myös ekaa kertaa rannalla. Ihanaa. Aavistelin ennakolta, että Henkka saattaa syödä hiekkaa. En voinut ymmärtää asian vakavuutta. Se ei vain maistellut hiekkaa lelujen mukana, vaan lappoi sitä suuhunsa molemmilla käsillä. Kaivoin siis hiekkaa pois suusta, silmistä, nenästä, korvista. Luojan kiitos hiekansyönti talttui, kun kaveri tajusi miten hauskaa on kontata veteen. Loppuaika rannalla menikin sitten seuraavan kaavan mukaan: konttaus veteen--> siirto pois, konttaus veteen--> siisrto pois... ja tätä jatkui koko rannallaoloajan. Oli hauskaa! Onneksi lämmöstä ja paisteesta huolimatta rannalla tuuli juuri sopivasti, että jaksoimme olla pitkään (liian pitkään).Aaronin kanssa uitiin, kerättiin simpukoita ja korallinkappaleita ja taas uitiin. Kaiken tämän seurauksena äiti on vähän punainen (äitithän ei missään nimessä tarvitse niin suuria suojakertoimia kuin lapset).

Aaron on nyt uinut altaassa toista tuntia. Lienee parasta tilata tähän altaanreunalle mielettömän hyvää paikallista ruokaa ja alkaa nautiskelemaan illasta. Ja Henkka saa sitä maksajuttua....

2 kommenttia:

  1. Moro! Kuvat on tosi iso lisä tälläiseen blogiin. Hyvä, hyvä, hyvä! Pitäkää hauskaa ja nauttikaa. Joskus se loppuu kuitenkin. =D

    Ps. Jarille onnea sen rastafarin löytämiseen.

    VastaaPoista
  2. Mummilta ja vaarilta terveisiä ja halauksia pikkumussukoille. Pysykää terveinä ja Henrikille hiakkaa vähemmän. Vieläkö Aaron osaa suomea ja muistaa mummia ja vaaria? Tuli kova ikävä poikien kuvista. Suukkoja kaikille.

    VastaaPoista